Kristins design

Senaste inläggen

Av Kristin Öström - 11 januari 2015 16:13

Det är så typiskt mig, jag får en ide och så vill jag göra den på en gång utan att tänka igenom den.

Det började med att jag hade ett sudd som var gammalt och inte funkade längre, och så hade jag sett på Pinterest dom som skar ut motiv i sudd och stämplade med. Jag började med att hjärta på det lilla suddet, det var ju superenkelt och det blev en liten söt stämpel.

   

Så då blev jag sugen på att göra något mer, sp jag offrade ett stort sudd jag hade och så kom jag på perfekta idén med att karva in Made by Kristin, så kan jag stämpla på kort som jag gjort tex.

Det var riktigt pillrigt men till slut så blev jag klar....

 

Och så ska jag provstämpla....och inser när jag stämplat att såklart blir ju motivet spegelvänt!!! gud va dum jag kände mig, hade jag funderat två minuter innan jag började så hade jag ju kommit på det!

   

Men jag tänkte att jag måste göra nåt med det eftersom jag har suttit en stund med pillerjobbet.

Så jag hittade ett halvt genomskinligt papper, stämplade på det och satte fast på en etikett.

Det blev inte alls som tänkt men som tur är så finns det en baksida på suddet också så nån dag får jag väl göra om det.

     

Av Kristin Öström - 8 januari 2015 22:11

Tillbaka på jobb och dagis idag, Theo var jättetrött när han kom hem så han slumrade till lite i soffan, men efter lite mat och en sväng på affären så var han lite piggare och vi gick upp för att pyssla. Jag hade skrivit ut ett blad med delar på en krokodil, så vi gick för att färgglägga den. Theo ledsnade efter att ha målat pyttelite sen skulle han börja med annat, så han satt och klippte lite med mönstersaxen och limmade. Jag forsatte på krokodilen och när den var färdig så vart Theo imponerad. Det första han sa var, - Ett dragspel, ett sånt som Max har. (Sommarkompisen från Lövvik)

Det var ett enkelt med lite roligt pyssel. Skriv ut det här. Jag klistrade fast krokodilen på ett veckat tjockare papper så den skulle bli stadigare.

     

Av Kristin Öström - 7 januari 2015 19:09

En dag när vi hade lite tråkigt så tog jag fram rullen med papper och tejpade fast två långa papper på golvet. Och så efter lite övertalning då Theo var lite feg så fick jag honom att lägga sig ner så jag kunde rita av honom.

   

Vi ritade även av fötterna och händerna.

   

Och sen skulle Theo rita dit ögon, pappa skulle rita tröjan och jag strumporna.

     

Mitt försök till att rita Blixten :P

Sen skulle vi rita av fler gånger, Theo ritade även av mig en gång.

   

Rolig aktivitet att göra tillsammans :)

Av Kristin Öström - 6 januari 2015 21:29

Nu är det snart slut på all ledighet och kortveckor, jag och Theo är lediga imorgon också då dagis är stängt, sen blir det åter till vardagen. Både skönt och tråkigt, jag skulle kunna vara ledig jämt :)

I söndags så fyllde jag år också, det var ju nyss jag fyllde men så har det gått ett helt år igen, det känns som vi nyss flyttat in i huset men det här var andra födelsedagen jag fick fira här. Jag bjöd på fruktsallad med tillbehör, samma som förra året då det blev väldigt uppskattat och jag är så less på tårta. Förra årets födelsedag kan ni se här. Jag hade också bakat två sorters kakor. Pollykakor, supergoda, jag hittade receptet här. Och så de enklaste biskvierna men jättegoda. Jag hade hittat receptet i cooptidningen man får hem men jag hittade det nu på deras sida också. Kanelkakorna som Theo och jag bakade tidigare fick åka fram också.

Theo och jag har pysslat lite här i mellandagarna också som jag ska visa framöver.

           

Av Kristin Öström - 3 januari 2015 21:10

Kvällen innan nyårsafton så hade vi lite pysselkväll. Theo och jag gjorde skojiga skallror, han kallade dom hoppjärkor. Det var kinderägg, pärlor, plastskedar och washitejp.  Sen dekorerade vi dom med ögon, hattar och hår. Dom fick ligga och vila till nyår så limmet skulle torka. Så vi tog fram dom på nyårsafton,Theo är ganska vild och hårdhänt med dom så en gick av och den andra tappade hatten. Men det var kul så länge det varade:)

                     

Av Kristin Öström - 1 januari 2015 16:44

Igår hade vi en jätterolig nyårsafton. Mina föräldrar, syskon och Mia kom till oss. Jag hade pysslat lite och fixat dukningen. Det blev guld och silvertema.                                  

Till förrätt åt vi petit choux med räkor. Jättegoda och enkla att göra. Jag hittade receptet här.

 

Theo fick en variant med bara räkor i.

 

Till varmrätt blev det oxfile, jordärtskocksmos, sparris och bea! Så gott så jag glömde fota bara åt!!

   

Till efterrätt blev det fruktsallad i lag med grädde och vit choklad, jag glömde fota där också så jag fick lov att ta en andra portion så jag kunde ta ett foto i mina nya dessertskålar vi fick i julklapp av min mormor :)

 

Och så bjöd pappa på mojito.

 

Vi spelade spel både med Theo när han var vaken och sedan själva. Vid tolv gick vi ut skålade och flög iväg sådana här lykor.

           

Och så eldade Micke i grillen han fick i julklapp av mig.

 

Av Kristin Öström - 27 december 2014 20:05

I julklapp till Theos kusin Edith och hans tremänningar Viktor, Sanna och Villemo så gjorde jag fotomemory. Jag beställde mindre foton och man måste komma ihåg att man ska ha två av varje kort, det tänkte ju inte jag på första gången såklart så jag fick beställa en omgång till. :P Sen klippte jag ut dom och satt ett färgat papper bakom och laminerade dom. Och så gjorde jag en liten ask att lägga dom i. Jag tror dom tyckte om det :)

               

Allmänt · JUL · Pyssel · Tips
Av Kristin Öström - 25 december 2014 21:11

Idag var det då dags att säga hejdå till Nisse. I Nisses dörr fanns det ett brev och där stod det att han hade åkte hem och ska komma tillbaka nästa år. När vi hade läst klart så sa Theo att han skulle gå och leta efter Nisse, men jag fick då förklara att han har åkt hem. Nån gång under dagen idag så frågade han också om Nisse har åkt hem till sin mamma och pappa.

Så än så länge har det gått bra.

Idag har vi haft juldagsmys med släkten i Häggdånger. Jag har gjort ett "spel" eller vad man kallar det. Jag målade en snögubbe på en kartong och gjorde två hål i magen, och så gjorde jag några garnbollar som man skulle kast igenom hålen. Viktor och Theo provade först på riktigt men sen var det mest bus, spring och dans runt granen.

                       

Och så återanvänd jag en grej som jag gjorde till när Theo fyllde 3. Det kallas "punch pinata". Och jag gjorde den lite juligare nu med rött silkespapper och så dom ser ut som julgranskulor.

Såklart glömde jag ta något före foto. I var det tablettaskar.

       

 

Sen blev det lite julklappsöppning. Jag hade pimpat varsitt diadem till Sanna och Villemo. Sen har jag även gjort fotomemory till dom men de ska jag visa en annan dag.

       

Presentation


Kristin Öström
Pysslar med min 4årige son. Älskar att testa ny olika hantverk, fixa i trädgården och i vårat hus. Bakar ibland och försöker alltid ta fina foton.

Kontakta mig på ostrom.kristin@gmail.com
Follow Me on Pinterest

Populära inlägg

 

  

 

   

   

 

  

 

 

 

 

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards