Kristins design

Senaste inläggen

Av Kristin Öström - 24 januari 2015 22:01

Det var inte det roligaste vara ute vädret idag. Så Theo och jag bestämde oss för att möta Mia på stan för lite ärenden. Jag fick ett presentkort på butiken Döhäftigt i födelsedagspresent så vi var där och kollade in lite pyssel. En sak jag fick med mig hem var 2 ark dekorgummi. Det är jätteroligt att pyssla med. Vi skrev ut mallar på ett flygplan och en dinosaurie och pysslade ihop. (glömde fota flygplanet)

 

Sen hade jag skrivit ut för länge sedan mallar på masker. Så vi gjorde två sådana också :)

En som Mia och Theo dekorerade med paljetter. Och Mia var snäll och ställde upp på foto även fast snöret var mätt för att funka runt Theos huvud.

     

Theo var upptagen med att ha på sig batmanmasken. Han sa att han vill ha den på sig jättelänge, sen när han skulle sova också :P

   

Av Kristin Öström - 23 januari 2015 14:15

Solen har skinit idag in genom fönstret på jobbet. Tyvärr så hamnar den rakt i ansiktet och vi måste dra ner persiennen för att kunna jobba, men den är där bakom och bara det känns bra! Så fort det är ett nytt år så börja man ju fundera på våren och sommaren, vi går ju faktiskt mot ljusare tider och det känns ju härligt!

Jag har börjat fundera vad jag ska så för något i år. Det är någon månad kvar innan jag kan börja så ordentligt men det finns lite man kan börja med redan nu. Bara för att jag ska få börja redan nu så funder jag på pelargon, dom är ju så söta när dom börjat komma upp ur jorden. Eller om jag ska testa chili eller paprika.

 


Nästa helg ska jag med en kompis till Birsta så då måste jag nog köpa mig ett litet växthus på Ikea.

    

           

Av Kristin Öström - 21 januari 2015 22:24

Den här gången när vi skulle pyssla så sa Theo att han ville göra en groda, såklart vi måste göra det då!

Jag gick in på pinterest, sökte runt lite inspiration och så pekade Theo lite hur han ville göra. Så vi tog fram gröna papper, vi hade lite olika färger. Ritade av Theos händer och så klippte jag ut dom och även en kropp. Theo limmade ihop dom och så började han dekorera med lite glitterlim. Det skulle även vara stjärnor på så då var det bara att ta fram stjärnorna. Och jag klippte ut ögonen i dekorgummi.

Sen fick den ligga och torka länge. Theo ville inte att den skulle ha någon näsa eller mun. Himla söt groda tycker jag :)

        

Av Kristin Öström - 19 januari 2015 21:43

När Theo och jag blir sugna på att pyssla så brukar jag ta fram sidan på Pinterest där jag sparat all inspiration på pyssel med honom. Och så får han peka vad han vill göra och så får jag styra det lite till något som vi kan göra. Sist så pekade han på svampar gjorda av äggkartonger, så jag sprang ut i soptunnan och hängtade en äggkartong som vi nyss slängt.

Vi måste ha andra sorters äggkartonger här i sverige för dom blev inte lika fina som på bilden men det var roligt att göra dom ändå.

     

Och nu ikväll när jag kom hem efter friskis så hade Theo tjatat på Micke att han ville pyssla så dom hade varit kreativa en stund. Så stolt jag blev!

 

Av Kristin Öström - 18 januari 2015 22:24

Jag har problemet med att min hörlurar alltid trasslar ihop sig i väskan. Det här har jag sett många göra och tänkt att det var smart och coolt! Men jag har inte tagit mig för då det är lite pilligt och tar lite tid. Men nu äntligen, ont i tummen fick jag av saxen men nu är det klart!!

Om man googlar på tex "pärlor på hörlurssladd" så kommer det upp beskrivningar. Men det är väldigt enkelt, man klipper itu en pärla och så måste man använda saxen för att få på den på sladden, och så är det bara att fortsätta.

Sätt inte dit för många bara för då går sladden inte att böja så bra, jag fick ta bort två när jag var klar, då blev den perfekt:)

       

Av Kristin Öström - 17 januari 2015 20:52

I december så hade jag flera projekt på gång, ett av dom var en julklapp till Theo, hans kusiner Edith och Alice. Jag sydde förkläden. Theo och Ediths blev nästan likadana, bara kantbandet som blev olika färger. Alice fick en i vitt med svart text på, lite "vuxnare". Jag är nöjd med dom, det var ju riktigt enkelt och kul att sy dom. Såklart glömde jag fota allihopa men Theo fick jag till några bilder på. Han har även hunnit invigt det:)

JAg älskar tyger, det är så färgglatt och fint :)

       


Av Kristin Öström - 15 januari 2015 21:00

Jag har ju glömt att visa julkorten som jag skickade den här julen. Jag höll på med så mycket annat innan så jag höll på att glömma julkorten. Jag tycker det är så roligt att skicka och få julkort, det är ju inte så ofta man får rolig post nuförtiden.

Det blen en enkel variant av julkort, jag skar till kort av vitt kraftigare papper i kortstorlek så dom kom i kuverten. OCh så ritade jag lite julmotiv på dom, alla olika. Jag är rätt så nöjd med dom:) Hoppas alla kom fram!       


Sen blev det pysslande på två kort. Jag hade ju framkallat massor av bilder när jag gjorde memoryt så dom här hade jag över. Det är Theo och hans 3 tremänningar från i sommras. Så jag klippte ut tomteluvor och satt på alla deras huvuden. Dom är ju så pass stora nu så jag tänkte dom skulle tycka det var roligt:)

 

 


Allmänt · JUL · Kort · Pyssel
Av Kristin Öström - 13 januari 2015 22:07

Gipsfigurer är nåt som jag kommer ihåg från när jag var liten. Vi gjorde det både hemma och på förskolan, kanske skola sen också, jag kommer inte riktigt ihåg hur gammal man var.

Nån gång så har jag tagit hem två gamla öppnade gipspulverpåsar från mamma, samma som vi använde då vi gjorde det sist. Så jag har haft dom hemma rätt så länge. Men så i jul började jag prata om gipsfigurer med en kollega och då blev jag sugen.  Så nån ledig dag här blandade vi pulvret med vatten och hällde i formarna. Sen är det bara att vänta. Nästa dag så tog vi ur dom, dom var nog inte riktigt klara men vi orkade inte vänta nå mer, och så gick vi upp för att måla dom.

             

Det var jätteroligt tyckte både jag och Theo. De fyrkantiga formerna med hunden är från när jag var liten så jag fick lite nostalgiska känslor när jag målade.

Husdelarna är en begagnad men ny form för oss som mamma hittat.

Sen limmade vi ihop husedlarna som Theo ville. Nu ska jag bara funder ut vad vi ska göra med dom.

Nu måste jag investerna i lite nytt gips och nån annan rolig form.

         

Presentation


Kristin Öström
Pysslar med min 4årige son. Älskar att testa ny olika hantverk, fixa i trädgården och i vårat hus. Bakar ibland och försöker alltid ta fina foton.

Kontakta mig på ostrom.kristin@gmail.com
Follow Me on Pinterest

Populära inlägg

 

  

 

   

   

 

  

 

 

 

 

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards