Direktlänk till inlägg 5 september 2014
I år så blev det väldigt mycket krusbär på våran buske, och jag älskar krusbär, det är så gott. Förra sommaren gjorde jag en krusbärspaj men den blev inge god, så jag var lite fundersam i år vad jag skulle hitta på med dom. Krusbär är ju inte så roliga att rensa så det var Micke som ville göra saft. Jag hade aldrig druckit krusbärssaft tidigare, men det är ju jättegott! Jag har nu gjort 2 omgångar saft och det blev ganska precis 2 liter sammanlagt.
Krusbärssaft
Lägg bär och vatten i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i 20 minuter. Häll genom en sil i ett litermått eller liknande och pressa bären så att all vätska rinner igenom. Läs av volymen saft och mät upp rätt mängd socker. Häll tillbaka saften i grytan och rör ner sockret. Koka ytterligare ca 10 minuter och skumma av om så behövs. Häll på rena flaskor som värmes i ugnen på 100 grader under tiden. Låt svalna. Spädes ca 1 till 3 beroende på hur stark du vill ha din saft.