Direktlänk till inlägg 10 februari 2012
Förra fredagen så fick jag för mig att göra efterätt. Så hade jag hittat två roliga recept på internet som jag tänkte prova.
Det blev då alltså, kiwiklubbor doppade i choklad, glassbollar doppade i choklad och en egenpåhittad cornflakeskaka.
Här är recepten på kiwiklubborna:
http://www.showfoodchef.com/2010/09/chocolate-kiwi-popsicles-simple.html
och glassbollarna:
http://www.showfoodchef.com/2010/07/ice-cream-bon-bons-simple-saturday.html
Dom är på engelska men man förstår väldigt bra utav bilderna.
Det är egentligen bara att smälta choklad med kokosfett (hälften så mycket kokosfett som choklad). Låta det svalna till rumstemperatur. Kiwin ska ha stått i frysen innan en stund så den är kall, och även glassbollarna. Sen är det bara att doppa. Det stelnar på en gång. glassbollarna förvaras i frysen men kiwin kan man ha i kylskåpet.
Jag använde mjölkfri glass nu och det blir precis lika gott, extra fint blev det eftersom jag hade den med tresmak så blev det melerat innuti.
När jag hade gjort dom så fick jag massa choklad över och så hällde jag i massa cornflakes och la upp på bakplåtspapper och på en bricka och lät det stelna i kylen. Lite strössel uppepå blev fint också..
Det blir sååå himla gott, speciellt för dom som älskar choklad som jag:)