Direktlänk till inlägg 26 januari 2011
Idag blev det bullbak här hemma. Senaste gångerna jag har bakat bullar så har det blivit vaniljbullar, mest för att Micke tjatar så. Annars tycker jag mest om vanliga kanelbullar.
Receptet jag har är sååå himla bra, det blir jättegoda bullar. så jag tänkte dela med mig av det:)
Vanilbullar:
ca 30st
25g jäst för söta degar
3dl mjölk
1/2 dl sirap
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
ca 1 Liter mjöl
Fyllning:
100 g smör
1/2 dl vaniljsocker
1 dl florsocker
Garnering:
1 ägg
pärlsocker
Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarm, 37 grader, och slå den över.
Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Stälp upp degen på mjölat bakbord och knåda.
Dela degen i två. Ta ena degen och kavla ut. Bred smöret över och sikta vanilj och florsockret över smöret. Rulla ihop och skär i lagom bitar. Lägg i formar. Gör likadant med andra degen.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader va 8 minuter.