Kristins design

Senaste inläggen

Av Kristin Öström - 9 augusti 2015 22:12

Det har varit en kanonhärlig söndag! Imorgon är det tillbaka till verkligheten så nu är det verkligen dags att hoppa i säng. Hallonpaj, blomplockning och lite fix i trädgården blev det idag. Och så avslutade vi dagen med en utflykt till Smitingen.
     

Av Kristin Öström - 7 augusti 2015 22:46

Nu har då sista semesterdagen snart tagit slut. Bara helgen kvar sen är det tillbaka till verkligheten. Det känns såklart lite tråkigt, man vill ju gärna vara ledig längre men vardagen måste ju komma någon gång så lika bra att få det gjort :P Theo längtar iallafall till dagis!

Förra veckan hade jag lite städning för mig, och rensade lite i pysselrummet. Så mycket som man spara på som man tror ska komma till användning. Men när man tänker efter hur länge det legat i lådan så måste man börja fundera på om man ska göra något med det eller slänga det.

Så är det med det här pysslet. Jag hittade en låda med massa olika dekorationsstenar och liknande. Förr gjorde jag mycket blomsterarrangemang med sådant men inte nu längre. Så jag hämtade en plastback och fixade till en liten värld där, jag hittade två små speglar som fick föreställa is också. Sen satt jag på locket och tänkte jag skulle ta fram den någon tråkig höstdag, men jag kunde inte hålla mig då Theo ville leka. Så jag hade förberett med några djur som jag tänkte skulle få bo där men så när jag tog fram den såg jag hans arbetsfordon, så då tog vi med dom i leken och det blev ju mycket roligare.

           


Av Kristin Öström - 3 augusti 2015 22:58

För ett tag sedan så höll jag på att rensa ogräs bland gruset i köksträdgården. Så tycker jag det börjar lukta så gott, då märker jag att det är citronmeliss i gruset som börjat växa. Förra sommaren hade jag en kruka med citronmeliss stående just där, jag glömde ta in den i höstas, den stod ute rätt så länge så den hann nog fröa av sig.

Jag hittade fyra små plantor som jag satt i en kruka var och så tog jag ut lilla växthuset och ställde dom i.

   

Jag planterade om dom i veckan, Två fick hamna i en vi kruka som jag satt en etikett på. Den ena gav jag bort i present och den andra står hemma hos mig. Dom sista två står ute i krukor :)

     

 

Av Kristin Öström - 2 augusti 2015 23:06

Theo frågar varje dag just nu om när han fyller år och hur länge det är kvar. Det är svårt att förklara i dagar eller veckor, han vet ju inte så noga vad det innebär. Så idag gjorde vi en lite krysskalender med rutor så varje dag kan han göra ett kryss. Då kan vi träna på det här med dagar och veckor, och så kan vi träna att räkna hur många dagar det är kvar.

     


Av Kristin Öström - 1 augusti 2015 21:31

Vi har haft några lugna dagar. Theo har varit hos sin farmor och farfar från i torsdags så Micke och jag har mest slappat och fixat på här hemma. Jag har städat och sorterat lite, mest Theos alla leksaker. Igår blev det också lite omplantering av krukväxter och lite delning av elefantöra och svärmors bandrosett . Så nu har jag alla fönsterbrädorna i vardagsrummet fulla.

         

Jag gjorde egna små miniväxthus med hjälp av (ljuskoppar?) vet inte vad jag ska kalla dom.

   

Och idag åkte vi och hämtade Theo och här hemma har vi mest lekt och tagit det lugnt idag.

Jag plockade en bukett innan middagen. Det är roligt när man kan få ihop en från sin egen trädgård. Jag tycker jag har så lite som blommar men jag tycker buketten blev fin.

     

Det blev lite pyssel i kvällssolen också, jag försökte mig på att göra en mandala men det var lite för blåsigt och jag blev bara irriterad. Theo hjälpte mig på slutet och la till det han tyckte var fint så tillslut blev det en bild.

 

Och så en bild när vinden förstört lite.

 

Av Kristin Öström - 30 juli 2015 22:15

Det är verkligen varannandag väder nu. Idag var det regnigt och tråkigt men igår var ju en superhärlig dag! Vi sov i Billsta mellan tisdag och onsdag och när vi vaknade där så var det lite kyligt ute men så kom solen och det blev en kanondag! När vi åkte hem efter lunch så stack Micke ut och cykla så Theo och jag gick ut på gården och lekte. Vi startade krokodilen som sprutar vatten och Theo lekte jättelänge medans jag pulade på i trädgården och slappade på filten.

Så kom jag på en liten lek jag tänkt jag skulle göra. Så jag gick in och hämtade alla grejer och Theo förstod på en gång hur han skulle göra.

Jag tror ni förstår också hur vi gjorde. Theo var jätteduktig på att träffa alla bollarn :)

             

Av Kristin Öström - 27 juli 2015 22:18

Häromdagen så var mina betongalster som jag gjort klara. Det är alltid så spännande när det är klart och man får ta ut det ur formarna och se hur det blev:)

Jag gjorde endel experiment så allt blev inte bra men några saker blev jag supernöjd med.

Jag ska inte visa alla nu då jag ska fixa till dom lite till eller så har dom inte riktigt hittat sin plats än :)

Men den här grodan är jag nöjd med, han fick en bra utsiktsplats.

 

Formen till dom här två fötterna köpte jag på rea på panduro i våras. Dom blev kanonfina. Så det ska bli fler av dom så kanske det blir en liten gång. Så länge får dom stå på gruset i köksträdgården.

   

 Sen blev det ett helt gäng med sådana här blommor. Dom har jag gjort förut men dom blir alltid bra och blir perfekt i krukan om man ger bort en blomma.

 


Av Kristin Öström - 26 juli 2015 21:25

Idag har ju inte vädret varit på topp! Regn, regn och lite mer regn. Vi var på lekland idag och en sväng på Ikea. Men efter middagen så blev en liten pysselstund och jag gjorde ett mål till en pappersflygplanstävling.

Ni ser ju hur enkelt det var. Svåraste var nog upphängningen. Jag ville ju få den i bra Theohöjd. Så jag hängde den i snören och så tejpade jag på dörrkarmen på ena sidan. Och så försökte jag stadga upp papperet med lite grillpinnar på baksidan. Andra alterativ är ju att tejpa upp mellan två stolar eller att papperet varit större så det nådde till båda kanterna. Kom bara ihåg att man måste kunna hämta pappersflygplanen när man träffat målet :)

Det var svårt att fånga på bild men både Theo och Micke träffade målen, även jag provade några gånger och träffade tillslut!

          

Presentation


Kristin Öström
Pysslar med min 4årige son. Älskar att testa ny olika hantverk, fixa i trädgården och i vårat hus. Bakar ibland och försöker alltid ta fina foton.

Kontakta mig på ostrom.kristin@gmail.com
Follow Me on Pinterest

Populära inlägg

 

  

 

   

   

 

  

 

 

 

 

Sök i bloggen

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards